TORNADO 2108 HW

39 990 kr
Delbetala från 3 332 kr per månad | Läs mer

En åkgräsklippare med en tvåcylindrig STIGA-motor på 586 cc som ger överlägsen prestanda och manövrerbarhet. Den kan användas med sidoutkast och för mulching, och har en bred klippbredd på 108 cm.

Tillfälligt slut i lager

Artikelnr: 2T1220481/ST1 Kategorier: ,

Teknisk Specifikation (2T1220481/ST1)

Produktinformation

Flexibla STIGA Tornado 2108 XWSY har både sidokast- och mulchingfunktion och är lika effektiv i högt, vildvuxet gräs som på en välansad gräsmatta!

I sidoutkastläge sprids grässtrån som är för långa att kompostera ut på traktorns högra sida, där de hamnar i prydliga högar och gradvis förmultnar. I mulchingläge hålls det klippta gräset kvar under aggregatet, där det finfördelas innan det sprids ut igen med hjälp av ett kraftfullt luftflöde. Gräsklippet förmultnar så småningom och försvinner i form av kostnadsfri, naturlig gödning för gräsmattan.

STIGA Tornado 2108 XWSY trädgårdstraktor har en luftkyld fyrtaktsmotor från STIGA på 586 cc som tack vare sin V-Twin-cylinderinstallation ger ett kraftfullt vridmoment med lägre vibrationsnivåer. Designen på motorn säkerställer även att drifttemperaturen minimeras och att livslängden ökar.

Tornado 2108 XWSY, som har ett stort klippaggregat på 108 cm med två knivar och ingen gräsuppsamlare som behöver tömmas, är snabb och effektiv för mycket stora områden.

En slanganslutningspunkt gör att du snabbt och enkelt kan avlägsna dött gräs runt knivar och aggregat. De energieffektiva strålkastarna med lång livslängd ger utmärkt sikt framåt dygnet runt.

Med Tornado 2108 XWSY behöver du inte stanna och växla. Färdhastigheten, både framåt och bakåt, justeras med hjälp av en fotpedal. Detta optimerar manövrerbarheten och säkerställer att du kan klippa runt och mellan hinder på ett säkert och precist sätt.

Tornado har utformats för att vara bekväm. Den här versionen av Tornado har upphöjd ratt, justerbart STIGA Classic-säte och praktisk mugghållare.

En annan viktig fördel är de extra stora 20-tumsbakhjulen som ger mycket bra grepp.

Den här modellen har en dragkrok som tillval. Det innebär att du kan arbeta med alla släptillbehör för den här trädgårdstraktorn från STIGA.