Stig-A 5000

62 490 kr
Delbetala från 5 207 kr per månad | Läs mer

Möt produktfamiljen Stig-A, den nya generationens robotgräsklippare från STIGA. Alla modeller i produktfamiljen är utrustade med STIGAs patenterade AGS-teknik (Active Guidance System) som inte har några signalblockeringar och gör det möjligt för Stig-A att säkerställa oavbruten signal och ojämförlig noggrannhet genom att planera sessioner i förväg. Stig-A 5000 är utformad och konstruerad för att förutsäga det som andra robotgräsklippare inte klarar av och klipper intelligent upp till 5000 m² – på bara två klippcykler per dag.

Artikelnr: 2R9106028/ST1 Kategorier: ,

Teknisk Specifikation (2R9106028/ST1)

Produktinformation

Även om du har en stor trädgård ska det vara enkelt att planera ett klippningsschema och hitta tid utöver andra åtaganden för att hålla gräsmattan i bästa möjliga skick. Stig-A 5000 är utvecklad med absolut största noggrannhet och har högsta spec bland de autonoma gräsklipparna i serien. Andra autonoma gräsklippare kan förlora signalen eller påverkas av hinder i tätbebyggda områden så att du t.ex. måste starta om roboten för att få jobbet klart. Stig-A 5000, med den unika patenterade STIGA-AGS-tekniken (Active Guidance System), memorerar signalkvaliteten vid olika tider på dagen och planerar intelligent framåt för bästa resultat genom att ständigt kommunicera med referensstationen via 4G-anslutning.

Stig-A 5000 vet exakt när, var och hur gräset ska klippas för att hålla gräsmattan frisk. Installationen är helt virtuell, vilket innebär att arbetsytan kan ställas in via appen. Be din återförsäljare om råd inför den första installationen. Om din trädgårdslayout skulle ändras behöver du bara öppna STIGA.GO-appen och lära Stig-A 5000 de nya detaljerna – allt via appen.

Tack vare STIGA ePower i kombination med RTK AGS-tekniken baserad på en 4G-signal, kan Stig-A upprätthålla noggrannhet på platsen och planera den mest metodiska klippningen och tidseffektiva rutten. Resultatet är en aldrig tidigare skådad klippningseffektivitet när det gäller tid och kvalitet, på bara två klippcykler om dagen.
Tack vare batteriets flexibilitet kan Stig-A 5000 på ett tillförlitligt sätt klippa en gräsmatta på upp till 5000 m² på bara två klippcykler om dagen, vilket ger dig gott om oavbruten tid på gräsmattan och ett friskare gräs.

Varje del av Stig-A har noggrant utvecklats: Sex vassa pivotknivar monterade på en knivtallrik som roterar med 2400 varv/min ger dig ett optimalt klippresultat. Eftersom knivarna kan rotera fritt är det inga problem om de kommer i kontakt med fasta föremål. Knivarna är tillverkade av en specifik metallegering som bibehåller den vassa eggen. Om knivarna blir utslitna är det lätt att byta ut dem på knivtallriken.

Utforska appen på djupet, lägg till inställningar för olika klipphöjder, ange tider och zoner som ska exkluderas vid behov. För att hålla gräsmattan så frisk som möjligt, kan du aktivera funktionen som automatiskt växlar klippmönster, för det området som ska klippas.
Ställ in tider och zoner som robotgräsklipparen ska exkludera och din Stig-A 3000 lär sig exakt när och var den ska klippa. Eller integrera med din röstassistent för att ge robotgräsklipparen röstkommandon.

Ett paket med 4800 timmar dataöverföring ingår i roboten så att den kan arbeta och ansluten under tre hela säsonger.