Gyro 500e

82 990 kr
Delbetala från 6 916 kr per månad | Läs mer

STIGA Gyro är den första drive-by-wire joystickklipparen någonsin som använder STIGA Direct Drive-teknik. Batteridriven, energieffektiv och säker. STIGA drive-by-wire-systemet är verkligen intuitivt och enkelt att hantera. Axialgräsklipparen STIGA Gyro har en design och funktion helt byggd på den patenterade STIGA Direct Drive-tekniken. STIGA Gyro 500e är den minsta modellen i familjen, med ett 98 cm klippaggregat (multiclip som tillval) och ett 40Ah batteripaket. Upp till 80 minuters körtid och 5000 kvm arbetsyta (på en laddning).

Artikelnr: 2F7062505/ST1 Kategorier: ,

Teknisk Specifikation (2F7062505/ST1)

Produktinformation

STIGAs unika joystickteknik ger dig maximal kontroll över styrning och hastighet – samt en svängradie på 360º som gör det enkelt att manövrera runt träd, buskage och blomsterrabatter; som en Zero Turn-gräsklippare, men bättre.

Styr både maskinens hastighet och knivhastigheten för en klippning, anpassad efter gräsmattans form, storlek och skick. STIGA Vehicle Management System kommunicerar automatiskt med maskinens regulatorer och hanterar självständigt Direct Drive-motorn i varje bakhjul för att ge ett omedelbart svar, maximal säkerhet och en exakt styrning när du klipper.

Justera klippaggregatet mellan åtta olika klippositioner med den lätthanterliga centrala spaken. Välj sedan mellan tre knivhastigheter med STIGAs Smart cutting mode: Välj Eco-läge (2.800 rpm) när du klipper ofta och gräset inte är så högt; Standard-läge (3.000 rpm) för veckovis klippning och Boost-läge (3.200 rpm) för snabbare klippning eller tjockare och tuffare gräsförhållanden.

Gyro låter dig kombinera klipp- och körhastigheten för att passa den typ av arbete som ska göras på din gräsmatta. Du kan välja mellan Standard-läge för dina vanliga klippsessioner; och Performance med 11 km/h för snabbast resultat. För var och en av hastigheterna kommer Gyro automatiskt att begränsa minimi- och maximihastigheter samt tillämpa olika accelerationskurvor – på så vis känner du dig alltid i kontroll oavsett vilken hastighet du väljer.

Tack vare en mycket genomarbetad viktfördelning och en väldigt låg tyngdpunkt (bara 55,3 cm) ger Gyro optimal stabilitet – även vid kuperad terräng (15° lutning). Enligt STIGAs tradition att testa utöver branschstandarder har Gyro testats för att garantera en större säkerhetsmarginal jämfört med den föreslagna användningen av maskinen. Dessutom hanterar maskinens elektronik hastighetsbegränsningar per automatik när den är i sluttningar, vilket ytterligare ökar dess säkerhet.

Med sitt integrerade ePower-batteripaket och 98 cm breda klippaggregat med sidoutkast kan Gyro 500e klippa upp till 5000 kvadratmeter på en laddning – med lågt ljud och låga vibrationer. Använd den medföljande snabbladdaren för att ladda batteripaketet helt på bara två timmar och 45 minuter.

Kliv på och av med enkelhet – den breda fotplattan ger gott om benutrymme. Ha fullständig överblick över hela arbetsytan. Upplev maskinen istället för att bara ”åka med”. Arbeta bekvämt tack vare sitsen med högt ryggstöd och dubbelt parallellt fjädringssystem som absorberar vibrationer. Reglagen är inom räckhåll och är hanteras med bara en fingertopp.